Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )

  • Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )
  • Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )
  • Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )
  • Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )
  • Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )
  • Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum )

TRABZON – AYASOFYA MÜZESİ - AYDER YAYLASI - ÜNYE – ORDU BOZTEPE

BOTANİK PARKI - HAMSİKÖY – MAÇKA

UZUNGÖL – LUSTRA ve KARESTER YAYLASI - SAFRANBOLU - AMASRA

 

1.GÜN / (İSTANBUL – AMASYA)

21.00 Yenibosna Londra kamping (Kültür üniversitesi yanı – Koçtaş Karşısı), 22.00 Beşiktaş Yıldız Cami, 23.00 Haydarpaşa Kırmızı Beyaz Restorant Otoparkı (Haydarpaşa E-5 Yanı Numune Hst. Arkası Shell Benzinlik), 23.30 Çayırova Mc Donalds, 24.00 İzmit Halkevi karşısından katılacak olan misafirlerimiz ile birlikte Bolu- Gerede-Osmancık üzerinden KRİZANTEMTUR otobüs içi ikramlar eşliğinde Amasya’ya gece yolculuğu yapıyoruz.

2. GÜN / (FERHAT İLE ŞİRİN SU KANALI – GÖK MEDRESE – 2. BEYAZID KULLİYESİ – ŞEHZADELER PARKI – YALI BOYU EVLERİ – ALÇAK KÖPRÜ – HAZERANLAR KONAĞI – HÜKÜMET KÖPRÜSÜ – SAAT KULESİ – TAŞ HAN – LATİFOĞLU KONAĞI – ATATÜRK EVİ – MEVLİVİHANE – SULU SOKAK – TOKAT MÜZESİ)

Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrasında Şehzadeler Diyarı Amasya’ya ulaşıyoruz. Osmanlı Devletinin arka bahçelerinden olan ve Yeşil Irmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde ilk olarak Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğini bilmek yetmez diyoruz ve bu aşka tanıklık etmek üzere Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini bir de rehberimizden dinledikten sonra Selçuklu Valilerinden Torumtayın yaptırdığı Gök Medrese Camii’ni görüp, Torumtay’ın Türbesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Amasya Müzesi’ne geçiyoruz. Burada Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait Arkeolojik, Etnografik, Sikke, mühür, El Yazması gibi örnekleri ve İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyoruz. Osmanlı Sultanı II. Beyazıt tarafından 26 yıl valilik yaptığı Amasya’ya armağan olarak 1482–1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’e yaptırılan II. Beyazıt Külliyesi içerisinde bulunan Cami’yi gezip, Kütüphane, Aşevi yapılarını gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkında yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından Roma döneminden kalan eserlerden hala kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz ve Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz. Amasya Kalesi’ni ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığının Krallarına ait Kral Kaya Mezarlarını panoramik olarak görüp fotoğrafladıktan sonra 1865 yılında inşa edilen Osmanlı döneminin en zarif sivil mimari örneklerinden birisi olan Hazeranlar Konağı ziyaret edip Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesinin yapım hikâyesini rehberimizden dinliyoruz. Sonrasında otobüsümüze binip Tokat’ a hareket ediyoruz. İşeri Restaurant’ta alacağımız öğle yemeğimizde Meşhur Tokat Kebabı tatma şansımız olacak. Ardından Tokat gezimize başlayacağız. Eski Tokat Millet Vekili Mustafa Vasfi Süsoy’a ait, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 26 Eylül 1924 tarihinde eşi Latife Hanım ile birlikte misafir olduğu konağı bugünkü ismiyle Atatürk Evi’ni görüp, Bey Sokağı’nda bulunan XVII. Yüzyılın ilk yarısında Sultan III. Ahmet’in veziri Sülün Muslu Paşa tarafından yaptırılmış olan Mevlevihane Müzesini ziyaret ediyoruz. Yürüyerek yapacağımız Tokat gezimizde sırasıyla Latifoğlu Konağını, Ali Paşa Camiini, Aşevini, yenilenen yüzüyle harika bir müze olan Tokat Müzesini, Yağıbasan Medresesini geziyoruz. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında gezimizde Sulu Sokağı keşfetmeye başlıyoruz. Sıkdişini Helâsını ve Yazmacılar Hanını dışarıdan görüp Gökmedrese’ye ulaşıyoruz. Günün yorgunluğunu atmak için Taşhan’da içeceğimiz çaylarımızdan sonra Tokat yazma örnekleri görüp alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirttiği yerde ve zamanda buluşarak otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (TOKAT GRAND BALLICA OTEL)

3.GÜN / (NİKSAR – ÇAMİÇİ YAYLASI – AKKUŞ – ÜNYE – ORDU BOZTEPE – FINDIK DİYARI – GİRESUN – TOPAL OSMAN ANIT MEZARI – GİRESUN KALESİ – TRABZON – AYASOFYA MÜZESİ – ATATÜRK KÖŞKÜ)

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı ardından Niksar – Akkuş – Ünye üzerinden Ordu’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan Çamiçi Yaylasında vereceğimiz fotoğraf molasıyla birlikte yaklaşık 150 km.’lik yolculuğumuzun ardından Ünye’ye geliyor ve Karadeniz’i solumuza alarak muhteşem manzaralar eşliğinde Ordu’ya varıyoruz. Karadeniz’deki en büyüleyici noktalardan biri olan 485 metre yükseklikteki Ordu Boztepe’ye tırmanıyor ve vereceğimiz molada Ordu manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumluyoruz. Ardından Dünya üretiminin %75’inin ülkemizde gerçekleştiği ve başkentinin Karadeniz olduğu Fındığı daha yakından tanımak ve alışveriş yapabilmek için Fındık Diyarı’nda mola veriyoruz. Vereceğimiz alışveriş molasının ardından Giresun Kalesi ve Topal Osman Anıt Mezarı’nı panoramik olarak görüp Akçaabat’a varıyoruz. Sahil kenarında bulunan restaurantımızda meşhur Akçaabat Köftesinin tadına bakıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Kommenos sülalesi döneminde yaptırılan İstanbul Ayasofya Müzesinden etkilenen Küçük Ayasofya Müzesi ile gezimize başlıyoruz. Ardından Ladin ağaçları arasından geçerek Bir Rum iş adamına ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk’e hediye edilen Atatürk Köşkü ziyaretimizi gerçekleştirip Trabzon’a özgü el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon’da sadece beş ailenin yaptığı Kazzaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı buluyoruz. Trabzon’dan ayrılarak Maçka’da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (MAÇKA KESOS HOTEL)

4.GÜN / (ZİGANA GEÇİDİ VE TÜNELİ – HAMSİKÖY – MAÇKA – ALTINDERE MİLLİ PARKI – SÜMELA MANASTIRI – SÜRMENE – ÇAY FABRİKASI – FIRTINA VADİSİ VE FIRTINA DERSİ – ÇAMLIHEMŞİN – HALA VE MİKRON KÖPRÜSÜ – AYDER YAYLASI – GELİNTÜLÜ ŞELALESİ – AŞAĞI VE YUKARI AMBARLIK – KALEGON – AYDER KAPLICALARI)

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrasında Rumcanın yerel lehçesinde "Geçit" anlamına gelen antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki bir geçit olarak önemini koruyan Zigana’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki 2032 metre rakımlı zirvede geçiş noktası olan 1690 metre uzunluğundaki Zigana Tünelinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında ismi Arapça Hamse (Beş) Köyden gelen Hamsiköy’ü panoramik olarak görüp meşhur sütlacının tadına bakmak için kısa bir mola vereceğiz. Ardından Altındere Milli Parkına gitmek üzere Maçka’ya geri dönüyor ve Coşandere’yi sağımıza alarak Altındere Vadisi boyunca ilerliyoruz. Sonrasında otobüsümüzden iniyor ve Karadağ’ın eteklerinde kurulmuş olan Sümela manastırına dileyen misafirlerimiz minibüs ile dileyen misafirlerimiz 1200 metre’lik patika ile Ladin ve Kayın ağaçlarının arasında Sümela Manastırına yürüyerek çıkıyoruz. Manastır içerisindeki Kütüphane-Ayazma (Şifalı Su)-Su kemerleri-Kilise’deki Freskoları vb. yapıları gördükten sonra otobüsümüzden indiğimiz yere geliyoruz. Burada aracımıza tekrar biniyor ve Sürmene’ye varıyoruz. Dünyaya adını duyurmayı başarmış el yapımı sürmene bıçaklarını tanımak ve alışveriş yapmak için vereceğimiz serbest zaman sonrasında çayın dalından koparılıp soframıza gelene kadar geçirdiği aşamaları görmek için çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında Rize – Ardeşen üzerinden UNESCO tarafından dünya miras listesine alınan 50 eko sistem arasında bulunan Fırtına Vadisine geliyor ve öğle yemeğimizi Fırtına Deresi’nin kenarında alıyoruz. Keyifli öğle yemeğimizin ardından dileyen misafirlerimiz için farklı tur alternatiflerimizi değerlendiriyoruz.

1.Alternatif: Eski Ticaret Yolunu korumak için Çat Vadisine kurulmuş olan ZİLKALE (Zil Kale’nin Kartal Yuvasını andıran görüntüsüne hayran kalacaksınız.) gezisi kişi başı 25 TL

2.Alternatif: Fırtına Deresinde yaklaşık 1,5 saat süren hafif bir parkurda RAFTİNG kişi başı 40 TL

Gezilerimizin ardından yaylaların sultanı Ayder Yaylası’na gitmek üzere yolumuza devam ediyoruz

Ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin de çekimlerinin gerçekleştiği Çamlıhemşin’den geçerek Bölgedeki taş köprülerin en güzel örneklerinden olan Hala Köprüsü’nde vereceğimiz fotoğraf molası sonrası 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplı Ayder Yaylası’na varıyoruz. Gelin Tülü Şelalesi ve diğer irili-ufaklı Şaleleri görüyoruz. Kalegon, Aşağı Ambarlı ve Yukarı Ambarlık gezileri sonrası yaylada serbest zamanda keyifli bir yürüyüş yapıp yöre insanlarıyla keyifli bir sohbet yapabilirsiniz. Ayder Yaylası’nda kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Gezilerimiz sonrasında otelimize yerleşme. Dileyen misafirlerimiz Ayder Kaplıcaları’ndan faydalanabilirler. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Akşam yemeği sonrasında tulum ve horonla eğleniyoruz. Unutmayın horon tepilmez, vurulur. J (AYDER YAYLASI ALTIPARMAK OTEL)

5.GÜN /(AŞAĞI VE YUKARI KAVRUN YAYLASI – HOPA – SARP SINIR KAPISI – BATUM – GÖNYE (APSAROS) KALESİ – ST. MATHIAS MEZARI – ÇORUH (CHORİ) NEHRİ VE KÖPRÜSÜ – BOTANİK PARKI – ORTA CAMİİ)

ÖNEMLİ: Bugün Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesinin yönetim merkezi olan Batum’a Geçeceğiz. Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C. vatandaşları Batuma üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır.

DİKKAT: Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir.

LÜTFEN, T.C. NO’LU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ. 15 TL OLAN ÇIKIŞ ÜCRETİ MİSAFİR TARAFINDAN ÖDENİR.

1.Ekstra Sabah erken saatte dileyen konuklarımız ile ekstra Yayla Turumuza çıkıyoruz. Otel önünden minibüslerimize biniyor ve Galler Düzü’nü geçerek 2240 m yükseklikteki Aşağı ve Yukarı Kavrun Yaylaları’na doğru yol alıyoruz. Yaklaşık 240 yayla evinin bulunduğu yaylada tertemiz havayı içimize çekiyor ve Kaçkarların eteğinde yürüyüş yapıyoruz. Yaz aylarının ortasında bile yeri gelir bu bölgede kartopu oynama şansı bulabilirsiniz. Sonrasında buradan ayrılıyor ve otelimize geri dönüyoruz. Kişi başı 25 TL

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı sonrasında Hopa’ya hareket ediyoruz. Sarp Sınır Kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan/Acara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa`nın oniki havarisinden biri olan St. Mathias`ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesini geziyoruz. Batum şehir merkezine doğru devam ederken Bayburttan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehrini ve üzerindeki eski Gonio Köprüsünü göreceğiz. Bir sonraki durağımız, şehir merkezinden 9 km uzaklıkta bulunan, Batum Botanik Bahçesi olacak. Rus botanikçi Andrey Nikolayeviç Krasnov ve kardeşi ile beraber 1880lerde yapımına başlanan ve 1912de resmi olarak açılan olan bu bahçe yaklaşık 112 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Alanda 5000den fazla tür bulunmaktadır. Bitkileri geldikleri yere göre bölüm bölüm görebilmek mümkün. Bölümlerin arasında Kafkasya, Asya, Yeni Zelanda, Amerika, Himalayalar, Meksika, Avustralya ve Akdeniz gibi yörelere özgü bitki türleri yer almaktadır. Birbirinden farklı bitki örtüsünün yer aldığı bu büyük bahçe gezintisinin ardından tekrar şehir merkezine dönerek yöresel yemekleri tadabilmek için öğle yemeği molası vereceğiz. Ardından; Batumi/Adjara Arkeoloji Müzesini, tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesini, Tarihi Orta Camii, Piazza Meydanını, Piazza Saat Kulesini, Gürcü Ortodoks Kilisesini, Ermeni Ortodoks Kilisesini, Avrupa Meydanını, Medea Heykelini, Poseidon Anıtını, Tiyatro Binasını, Batum Limanını yeni oluşturulan yüzüyle göreceğiz. Batum Bulvarında gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Ardından Sarp Sınır Kapısından çıkış işlemlerini yapıp Hopa’da bulunan otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (HOPA PERONTİ OTEL)

6.GÜN / (GÜNDOĞDU – RİZE BEZİ ATÖLYESİ – RİZE ŞEHİR MERKEZİ – OF – UZUNGÖL – LUSTRA ve KARESTER YAYLASI)

Otelimizde aldığımız kahvaltı sonrasında Gündoğdu’ya hareket ediyoruz. Gündoğdu’da üretilen Rize Bezlerinin sunulduğu mağazalarda alışveriş molası veriyor ve Rize Şehir Merkezinde panoramik bir tur yapıyoruz. Rize’den ayrılarak Of’a geliyoruz. Solaklı Vadisi’ni takip ederek Dernekpazarı, Çaykara, Taşkıran üzerinden Uzungöl’e ulaşıyoruz. Yolun her iki yanında bulunan Solaklı vadisi boyunca uzanan yemyeşil ağaçlar, Asma köprüler arasından geçerken dağların yamacına kurulan hatta birçoğunun yolu bile bulunmayan evleri görüyoruz. Uzungöl’de alacağımız Keyifli öğle yemeğimizin ardından dileyen misafirlerimiz için farklı tur alternatifimizi değerlendiriyoruz.

2.Ekstra Lustra ve Karester Yayla Turumuza başlıyoruz. Minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungö’le geri dönüyoruz. Kişi başı 25 TL

Gezimizin ardından Uzungöl’den ayrılıyor ve Samsun da bulunan otelimize gitmek üzere yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde (SAMSUN AMİSOS DE LUXE HOTEL)

7.GÜN / (SAMSUN – BANDIRMA VAPURU – ATATÜRK HEYKELİ – ARKEOLOJİ MÜZESİ - SİNOP KALESİ VE SURLARI – TARİHİ CEZA EVİ – HAMSİLOZ FİYORDU – KASTAMONU – ŞERİFE BACI ANITI – SAAT KULESİ – KASTAMONU KALESİ – NASRULLAH CAMİİ, ŞADIRVANI VE MEYDANI – ILGAZ DAĞI MİLLİ PARKI)

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında ilk olarak Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a ilk ayak bastığı yeri simgelemek üzere yapılan İlk Adım Anıtını görüyoruz. Amisos Hazinelerini içinde barındıran Samsun Arkeloji Müzesini ziyaret ediyoruz. Buradan Samsun Meydanında bulunan ATATÜRK Heykelini görüyoruz. Sonrasında Doğu Park alanı içinde yer alan ATAMIZI Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapurunu gördükten sonra Bafra – Alaçam – Yakakent – Gerze üzerinden Sinop’a ulaşıyoruz. Adını güzeller güzeli su perisi Sinope den alan Karadeniz’in bakir kalmış sahil kentinde ilk olarak Türkülere ve Dizilere konu olan Tarihi Sinop Cezaevi’ni ziyaret ediyoruz. Sabahattin ALİ’nin yazdığı aldırma gönül şiiri cezaevinin zindanlarını ve koğuşlarını gezerken içimize kadar işliyor. Parmaklıklar arkasında adlı dizinin çekildiği bu cezaevini gezdikten sonra gemi maketleriyle ünlü Ayhan Usta’nın gemi atölyesi ve mağazasını gördükten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Sinop’un meşhur mantısını tatmanızı tavsiye ederiz. Öğle yemeğimizin ardından aslında bir iç liman olan fiyord olarak adını duyurmayı başarmış Hamsilos Fiyordu’na gidiyoruz. Önemli bir kıyı şekillendirmesi olan Hamsilos’ta vereceğimiz serbest zaman sonrasında Taşköprü üzerinden Kastamonu’ya geliyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında gösterilen fedakârlık ve cesaretin sembolü olan Şerife Bacı’nın Anıtı önünde aracımızdan inip rehberimizden bu fedakârlığı ve cesareti dinleyip Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesini panoramik olarak gördükten sonra Nasrullah Meydanı’na yürüyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’un bir dönem hutbe verdiği Nasurullah Camii’ni ve şadırvanını gezip yazın en sıcak geçen zamanlarında bile buz gibi akan sularından içip Kastamonu’nun meşhur çekme helvasının tadına baktıktan sonra Münire Medresesinde alışveriş için sizlere serbest zaman veriyoruz. Kastamonu üzerinden Kışın önemli bir kayak merkezi yazın ise yem yeşil çam ağaçları ile nefes aldıran bir mesire yeri olan Ilgaz Dağı Milli Parkı’na çıkıyoruz. Milli park içerisinde bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (KASTAMONU ILGAZ MOUNTAİN RESORT)

8.GÜN / (SAFRANBOLU – HIDIRLIK TEPESİ – KAZDAĞLIOĞLU MEYDANI – CİNCİ HOCA HANI VE HAMAMI – KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİİ VE GÜNEŞ SAATİ – YEMENİCİLER ARASTASI – DEMİRCİLER ÇARŞISI – AKÇASU KANYONU – İZZET MEHMET PAŞA CAMİİ – KAYMAKAMLAR EVİ – LOKUM İMALATHANESİ – AMASRA – FATİH CAMİİ – BAKACAK TEPESİ – KALE MESCİDİ – KEMERE KÖPRÜSÜ – ÇEKİCİLER ÇARŞISI)

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında Safranbolu’yu gezmeye başlıyoruz. Unesco tarafından dünya miras listesine alınan eski çarşı içerisindeki tarihi yapıları tek tek gezmeye başlıyoruz. Üç seyir terasından biri olan eskiden Namazgâh olarak kullanılan Hıdırlık Tepesi ile gezimize başlıyoruz. Buradan Türk ve Rum mahallelerinin panoramik seyri sonrasında rehberimizin anlattığı yerleri gezmeye başlıyoruz. Otobüsümüzle Kazdağlıoğlu Meydanına geliyor ve aracımızdan inerek Safranbolu’yu keşfe başlıyoruz. Karabaşzade Hüseyin Efendi tarafından yaptırılan günümüzde faal olarak kullanılan Cinci Hoca Hamamını görüp Köprülü Mehmet Paşa Camii’ne geliyoruz. Avlusunda bulunan Güne Saati hakkında ve Osmanlı Devletinin önemli bir dönemini kapsayan Köprülüler dönemi hakkında bilgi aldıktan sonra Yemeniciler Arastasından geçerek Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından Yemenicilik hakkında bilgi alıyoruz. Demirciler Çarşısından geçerken, demirci ustalarından bir tanesine misafir oluyoruz ve bu zor mesleği biraz daha yakından tanıyıp Akçasu Kanyonunu fotoğrafladıktan sonra hikâyesiyle hepinizi şaşırtacak olan İstanbul’da bulunan Nur-u Osmaniye Camii’nin adeta bir küçüğü İzzet Mehmet Paşa Camii’ni gezip, Harem-Selamlık olarak inşa edilmiş ve Osmanlı Dönemi sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Kaymakamlar Konağı’na gidiyoruz. Cinci Hoca Hanı’nı dışarıdan görüp Öğle yemeğimiz de Safranbolu’ya özel yöresel yemekleri bulabileceğimiz Lokum Konak da alıyoruz. Meşhur Safranbolu Lokum İmalathanesi gezimizi yaptıktan sonra vereceğimiz alışveriş molasının ardından Amasra’ya hareket ediyoruz. Çam, Meşe ve söğüt ağaçlarının yola eğilerek sanki bir tünel oluşturduğu yollardan geçerek Amasra’ya varıyoruz. Fatih Sultan Mehmet’ in “Lala, Lala Çeşm-i Cihan (Dünya’nın Göz Bebeği) dedikleri bumu ola?” sözleri ile ün kazanan güzel Amasra’ya ulaşıyoruz. Bakacak Tepesinde ilçeyi kuşbakışı izleme fırsatı buluyor ve fotoğraf molası veriyoruz. Cenevizliler döneminden kalma Amasra Kalesi, Bizans döneminden kalma, kiliseden çevrilme Fatih Cami, Kale Mescidi, Boztepe, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı(Ağaç işleri), gezilerinden sonra Bolu üzerinden akşam ilerleyen saatlerde İstanbul’a ulaşıyoruz. Sizleri almış olduğumuz kalkış noktalarında bırakıyor ve bir başka KRİZANTEMTUR organizasyonunda görüşmek dileğiyle veda ediyoruz.

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

Trevego – Tourismo veya Man Forttuna Otobüsler ile ulaşım

Otellerde 6 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,

Açık Büfe 6 Sabah kahvaltısı,

Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 6 Akşam yemeği

Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,

Krizantemtur Güvencesi,

Krizantemtur Otobüsü içerisindeki sınırsız ikramlar,

1618 Nolu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

Tüm öğle yemekleri,

Tüm yemeklerde alınan İçecekler,

Tur süresince yapılan özel harcamalar,

Müze Ören yeri giriş ücretleri,

Ekstra belirtilen organizasyonlar

Uyarılar Notlar

GENEL ŞARTLAR

Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dahil olmak üzere 7 Gece 8 Gün olup 6 gece otel konaklamalıdır. 1 gecesi gidiş olmak üzere yolda geçmektedir. Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde değişiklik yapabilir. Turlarımız Otel, Otobüs, Tur Programı ve Rehberlik Hizmetleri İle Bir Bütündür Ayrı Ayrı Düşünülemez. 0-6 Yaş Çocuklarda Otel Konaklamasında Yatak verilmeyebilir. Tur içerisinde kullanılmayan Ulaşım çevre gezileri v.b haklar iade edilemez. REZERVASYON SIRASINDA KOLTUK NUMARASI VERİLMEZ. HAFTALIK TURLARDA ARAÇ İÇERİSİNDE ROTASYON (Her gün 1 sıra kaydırılır) UYGULAMASI YAPILIR. PROGRAMDA BELİRTİLEN OTELLER ÖNCELİKLİ KONAKLAMA TESİSLERİDİR. KONAKLAMA BÖLGELERİNDE ve OTELLERİNDE YOĞUNLUĞA BAĞLI OLARAK DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR. OTEL DEĞİŞİRSE BİR ÜST SINIF VEYA AYNI STANDARTLARDA OLACAKTIR. Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlarda KRİZANTEMTUR Sorumluluğu Yoktur. Yeterli sayıda çoğunluk sağlanamadığı durumda tur iptal olur veya bir sonraki hafta aktarılır. Böyle bir durumda KRİZANTEMTUR misafirlerine 2(iki) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar. 11.06.2013

İPTAL GÜVENCE PAKETİ

Satın almış olduğunuz paket turunuzu , başlangıç tarihinden 72 saat öncesine kadar , hiçbir neden belirtmeksizin iptal edebilmenize olanak verir. İptal sonrasında ödemiş olduğunuz tur ücretinin tamamı ,hiçbir kesinti yapılmadan , ödeme şeklinize göre iade yapılır. İptal güvence paketi ; 2000 tl ye kadar olan rezervasyonlarda 20 tl , 2000 tl üzeri rezervasyonlarda ise rezervasyon bedelinin % 1 ‘i kadardır.

KOKARTLI PROFESYONEL REHBERLER;

Bakanlığın açmış olduğu kurslar veya Üniversitelerin Turizm Rehberliği bölümünden mezun olan Tarih-Coğrafya-Sanat Tarihi-Arkeoloji-Edebiyat-Dinler Tarihi-İnsan psikolojisi v.b konularda eğitim almış yabancı dil sınavını başarı ile geçmiş Gidilen bölgenin Kültürünü özel lezzetlerini gezilecek ve görülecek yerleri iyi bilen kalifiye kişilerdir.

ÖĞLE YEMEKLERİ

1.Gün; Tokat İşeri Restorant (Meşhur Tokat Kebabı, Ballı Kaymak, Acılı Ezme, Zeytinyağlı Sarma, Salata, Su Çay.)

2.Gün; Akçabat Körfez Metin ( Akçabat Köfte ( 5 Adet Köfte, Pilav, Cips, Biber ), Ara Sıcak ( Kaygana, Turşu Kavurma, Pazı veya Lahana Kavurma 4-1), Salata, Ayran(Sınırsız), Laz Böreği, Çay

3. Gün; Pınar Alabalık Tesisleri ( Kırmızı Benekli Alabalık , Organik Alabalık, Muhlama, Turşu Kavurma, Mısır Ekmeği Salata, Laz Böreği)

4.Gün; Batum Grand Grill Restorant ( Haçapuri veya İmeluri, Et Şiş, Salata, Patates Cipsi, Armut Suyu )

5.Gün; Şeflerin Yeri Restorant ( Yöresel Yemek Çeşitleri ile Serbest Menü)

6.Gün; Sinop / Örnek Mantı (Sinop’un Meşhur Mantısından tatma imkanı)

7.Gün; Safranbolu / İmren Konakları (Erişteli Sebze Çorbası, Yeşil Salata, Yöresel Safranbolu Tabağı,(Safranlı Pilav, Etli Dolma, Su Böreği, Güveç, Safranlı Zerde, Su)

KONAKLAMA OTELLERİ

Programda belirtilen Oteller Örnek konaklama tesisleridir. Yoğunluğa bağlı olarak konaklama bölgelerinde ve otellerinde aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

YAYLA TURLARI:

Bu turlarımızda deniz seviyesinden yaklaşık 1700-2000 m yüksekliğe minibüsler ile çıkılmaktadır. Karadenizin en önemli özelliğinden biri olan yaylalar içerisinde barındırdığı binlerce bitki türü ve çiçek ile seyrine doyumsuz bir ekolojik değerdir. Bu turlar sırasında bazen bulutlarında ötesine çıkacağız.

MİNİBÜSLER:

Yayla turlarında kullanılacak minibüsler 12-14 kişilik olup yayla yollarındaki zor şartlara elverişli olarak seçilmiştir. Minibüs şoförleri bölgeyi ve yayla yollarını ezbere bilen kişiler olup yöresel şiveleri ile anlattıkları fıkralar ile misafirlerimize bol kahkahalı bir yolculuk yaşatmaktadırlar.

ULAŞIM ARAÇLARIMIZ

MERCEDES TRAVEGO: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi, Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15 " LCD Monitör, bu araçlarımızda cep telefonu kullanılmaz.

MERCEDES TOURSİMO: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi, Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15 " LCD Monitör, bu araçlarımızda cep telefonu kullanılmaz.

MAN FORTUNA: 46+1+1 koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Ses ve görüntü sistemi: CD çalar, DVD ve VCD oynatıcı, tavana bütünleşmiş önde 17” ve orta kapı üzerinde 14” monitör. Hostes veya rehber için dâhili anons sistemi. Hava kanalları üzerine monte edilmiş aç-kapa düğmeli hoparlör ve okuma lambaları, buzdolabından oluşan mini mutfak seti.

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

Trevego – Tourismo veya Man Forttuna Otobüsler ile ulaşım

Otellerde 6 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,

Açık Büfe 6 Sabah kahvaltısı,

Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 6 Akşam yemeği

Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,

Krizantemtur Güvencesi,

Krizantemtur Otobüsü içerisindeki sınırsız ikramlar,

1618 Nolu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

Tüm öğle yemekleri,

Tüm yemeklerde alınan İçecekler,

Tur süresince yapılan özel harcamalar,

Müze Ören yeri giriş ücretleri,

Ekstra belirtilen organizasyonlar

Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
    Tur Hareket Tarihleri:

    1.Ek Bilgiler

    2.İptal Şartları

    3.Vize Bilgileri

    Klasik Karadeniz Ve Yaylalar Turu ( Tokat Ve Batum ) HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ

    Bu tur için toplam puanınız

    Tur ne kadar eğlenceliydi?

    Rehberler ne kadar ilgiliydi?

    Oteller / yemekler nasıldı?

    Tur güzergahı nasıldı?


    Tur Bilgileri

    • YP
    • KARADENİZ YAYLALAR TOKAT BATUM
    • İSTANBUL
    • 0 212 240 41 35 - +90 212 240 41 36

    Benzer Turlar

    ALP DAĞLARI-ROMANTİK YOL-BAVYERA-AVRUPA

    ALP DAĞLARI-ROMANTİK YOL-BAVYERA-AVRUPA

    6 gece 7 gün

    20.05.2024

    960,00 EUR

    Hipodromdan Divan Yoluna Sarnıçlar ve Saraylar

    Hipodromdan Divan Yoluna Sarnıçlar ve Saraylar

    Günü Birlik

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

    Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu

    Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu

    5 gece 6 gün

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

    Ege Sevimli beldeleri 2

    Ege Sevimli beldeleri 2

    2 gece

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

    Flamingo Yolundan Göller yöresine Gül toplama Turu

    Flamingo Yolundan Göller yöresine Gül toplama Turu

    1 gece yp

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

    Gökçe Ada Bozca Ada Turu

    Gökçe Ada Bozca Ada Turu

    1 Gece 2 Gün

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

     TOROSLARIN ETEĞİNDE  YÖRÜKLERİN İZİNDE DÜĞMELİ EVLER

    TOROSLARIN ETEĞİNDE YÖRÜKLERİN İZİNDE DÜĞMELİ EVLER

    1 gece yp

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

    İSTANBULUN SU KEMERLERİ

    İSTANBULUN SU KEMERLERİ

    Günü Birlik

    Lütfen Acente Yetkilisinden sorunuz

    © 2018 Tüm Hakları Saklıdır. Acente2

    Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez (Cookie)
    Kullanımı İlkeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.