Egenin Kuzeyinde gizli kalmış köyler Tur Programı

Erken Rezarvasyon yaptır kazan

 

 


HAREKET SAATLERİ VE NOKTALARI
… Buluşma sonrası Tekirdağ  Çanakkale üzerinden  yolculuğumuz başlayacak
         

BİNİŞ NOKTA VE SAATLERİ  

 

Bakırköy İncirli Boyner                           

22.00

Beşiktaş Yıldız Camii                       

 21.00

Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı 

  20.00

   


 
MOLALAR:
Tekirdağ

Keşan Agora

2.Gün:

Bergama –Kozak köyleri-Ayvalık –cunda adası-şeytan sofrası

Sabah saatlerinde Bergamaya ulaşıyoruz.Teleferiğe bindikten sonra Akropole ulaşıyoruz.Akropol gezimiz sonrası tekrar teleferikle aşağıya iniyor ve Ve kızıl avlu ve Roma dönemi en büyük hastanelerden birisi olan Asklepyonu geziyoruz gezilerimiz sonrası kale eteği mahalesinde kısa bir fotoğraf molası veriyor ve rum evlerinin fotoğraflarını çekiyoruz.bu geziler sonrası Kozak dağlarında fıstık çamlarını görerek köylerinde gezilerimiz başlıyor bu gezilerimiz sonrası Ayvalığa geliyor ve Sevgi köprüsü cunda adası Ayvalık gezilerimiz sonrası otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeğimiz otelde

 3. Gün:

Adatepe-yeşilyurt köyü –Asos Behram kale

Sabah otelde alacağımız  kahvaltı sonrası kuzey egenin  en güzel kasabalarını gezmeye devam ediyoruz.Yunanistan’a gitmeden Türkiye’de de bunun minyatür köylerini görmeniz mümkün. Taş evler, çiçek dolu avlular ve köy kahveleriyle şimdilerde Adatepe köyü çok meşhur. Kaz Dağlarının eteğinde oturup manzaraya karşı kahve içmek içinmola veriyoruz  serbest zaman sonrası KAzdağlarının güzel köylerini görmek üzere yola koyuluyoruz. Kızıl keçili köyü - zeytinli köyü-çamlıbel köyü-yeşilyurt köyü gibi köylerin içerisinden geçiyoruz.sonrası buradan ayrılıyor ve  Behram kaleye doğru yola koyuluyoruz.Asos gesizi sonrası  İstanbul a doğru yolculuğumuz başlıyor.Gece geç saatlerde istanbulda oluyoruz.

 

 

 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

  *Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

* Mercedes Tourısmo veya Travego-Safir-Man Fortuna  Otobüsler İle Ulaşım(Sayı yetersizliklerinde Mini veya Midi araçlarla seyahat yapılabilir)

* Çevre Gezileri                          

* Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı  

* Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği

 

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

* Tüm Öğlen Yemekleri

* Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

* Tüm Özel Harcamalar

* Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

* Müze Ören Yeri Girişleri*teleferik*minibüs ücretleri

Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri, Tura dahil değildir.ören yeri girişleri kişi sayısına göre paylaştırılır.

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.( Özel sağlık sigortası ek ücret karşılığı yaptırılır.)

 

 

Yol ve hava muhalefeti dolayısıyla çıkılamayan yolardan ve program iptallerinden acentemiz sorumlu olamaz.
 Program rehber tarafından tamamı gerçekleştirilmek kaydı ile değiştirilebilir

Otellerde üçlü oda azlığı nedeniyle üçüncü kişi  yatak kalite garantisi verilemez. Koltuk sözü verilemez ve rezervasyon sırasına göre koltuk sırası belirlenir. Hava ve  seyahat acentasının dışında olan nedenlerden dolayı yapılamayan turlardan firma sorumlu tutulamaz .Hedef Kalkış Rakamı 35 Kişi olup tur firması yeterli katlımım olmaması nedeniyle oluşacak nedenlerden misafirleri haber vermek kaydıyla erteleme veya iptal etme hakkını saklı tutar.Ek hizmetler ve tur ücreti bir bütündür ayrılamaz Misafirler bunu rezervasyon esnasında ödemek zorundadır. Yetersiz katılım veya benzer sıkıntılar sonucu oluşacak tur iptallerini seyahat acentesi 2 gün öncesi olmak üzere haber verir. Tur öncesi otellerde oluşabilecek operasyon  sıkıntıları  karşısında acente başka bir otelle değişiklik yapabilir. 00-06 yaş çocuklarda yatak sözü verilmez.06.12 yaş çocuklarda yatak kalitesi standart olmayabilir.En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.

Araç içerisinde kaptan bahşiş  10 tl tur sonunda toplanır.

 

 

 

Hasanboğuldu Şelalesi

hasanboguldu

Bir aşk hikayesi ve hazin sonlu bir Orhan Aksoy filmi Hasan Boğuldu’ya adını veren şelalesiyle bir doğa harikası bu yer. Neden Hasanboğuldu ismi verildiğini ve hazinli aşk hikayesinin detaylarını gitmeniz dileğimle anlatmıyorum ama Kaz Dağları’nda uğranacak en önemli durak burası.

Burada müthiş bir doğa harikası manzara, safari turları ve Tahtakuş müzesiyle karşılaşacaksınız. Şelaleye gelmek için Altınoluk’tan Edremit’e giderken Zeytinli beldesinde burayı sormanız yeterli.

 Fıstık Çamı İçin Kozak

kozak

Ayvalık-Bergama arasındaki yolda Bergama Krallığı’ndan beri fıstık çamı üreten garip bir yerleşim bulunuyor. Gitmeden tarif edilesi zor yerlerden. Kozak’ta baktığınız her yer fıstık çamı dolu adeta. Yukarıbey, Aşağıbey, Kaplan, Demircidere, Göbeller isimli köyler birliğinin toplamından oluşan Kozak, Ege’nin nimetlerinden fıstık çamının ana yurdu olmuş. Köyde su istediğiniz zaman bile suyunuz sade gelmiyor içinde fıstık çamıyla birlikte servis ediliyor.

Köylüler 5 milyon civarında ağaç olduğunu söylüyor. Şu anda yılda 800 tondan fazla fıstık elde edildiğini duyunca ülkemizdeki tarımcılığın nelere kadir olabileceği aklıma geliyor. Neyse konuyu dağıtmadan üreticiler, bu nazlı ürüne kavuşmanın bedelini bir hayli ağır ödüyor. Bir kere, bir ağacın kozalak vermesi için dikiminden sonra 10 yıl geçmesi gerekiyor. “Çam indirme” diyorlar bu işleme. “Keye” adı verilen sırıklarla kozalakları topluyorlar. Dikkatle ve sevgiyle. Bir ağaçtan elde edilen fıstık çamının miktarı da sadece yedi kilo. Vaktiniz olduğunda bu köyde bu törensel toplamayı izlemenizi hatta katılmanızı öneriyorum.

Sonrasında da işlemler sürüyor. Bir ton kozalaktan 70-80 kg fıstık çıkıyor. Fıstık nazenin ya, yemeğe girene kadar, o eşsiz lezzeti damakta hissettirene kadar yapmadığını bırakmıyor…

Fıstık çamını ayırt etmek için de köylülerden biraz bilgi almak ve etrafı seyretmek yeterli. Daha uzun ve daha koyu yeşil olan ağaçlar fıstık dolu; bu kadar basit.

Kozak, Bergama-Ayvalık arasında. Zaten bütün yol 67 km. Sanırım her metresi çok güzel. Her köye uğramak keyifli olur. Kayalıklarla ve ormanlarla bezenmiş yolun kendisi de başka türlü etkileyici görünüyor.

Nebiler köyündeki şelale görülmeli. Küçük bir kaplıcası da var. Ayrıca mağarayı da kaçırmayın.

Ayvatlar’da henüz kazı çalışmaları başlamamış bir antik kent var. Bölgede ilk yerleşim Atçılar’da başlamış. Gezerken aklınızda bulunsun. Göbeller’de kamp alanları ve yürüyüş parkurları var. Kuş gözlemciliği yapmaya da elverişli.

Demircidere’de Türkmen geleneklerini gözlemlemek için biraz vakit ayırın.

Aşağıbey’deki tarihi Roma hamamını mutlaka görün. Hele manzaralı bir köşesi var ki…

Motorcu ve bisikletçilerin en sevdiği rotalardan. “Off-road”çuların da favori mekanları arasında.

Ne yesem diyenlere?

Yöresel peynirler, çamfıstığı ve üzüm! Demircidere’de çok güzel keşkek yaparlarmış, ben yemedim. Bir de “gelin alma”da yapılan “sura” var. Kemiksiz kuzu kaburga, Kozak fıstığı, kuşüzümü ve dağlardan toplanan otlar hep birlikte fırınlanıyor.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı (20:30)
Notlar

İptal Şartları
https://www.krizantemtur.com/kuzey-ege-koyleri-turu.html
STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş
KRİZANTEM TOUR ( e –Fatura ) STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş 19 Mayıs Mah. Büyükdere Cad. No:20 Beytem Plaza Kat:1, D:1, 34363 Şişli/İstanbul
0 212 240 41 35 - +90 212 240 41 36


Bu çıktı 28.03.2024 19:47 tarihinde verilmiştir. STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.